Met de Multisleur naar Spanje

Met de Multisleur naar Spanje
Klik op de foto en bekijk ook onze website!!

zondag 24 april 2011

Marktdag!!


We hebben eerst maar eens goed uitgerust van de vermoeienissen van gisteren. Vier uur lang naar een processie kijken hakt er best in.
Met een paar juwelen van stalbenen kwamen wij weer bij de Multisleur.
Vandaag zijn de supermarkten open en er is uiteraard ook wel een markt waar we onze slag kunnen slaan.
Lekker vis en kipfilet, een rood wijntje in een 5 liter verpakking, tomaten, courgette plus een mooie rode paprika. Bij de volgende kraam worden aardbeien en ananas gescoord. Allemaal heerlijk en gezond en ook de smaak van de groenten en fruit zijn hier voortreffelijk. De boodschappen zijn binnen. Bij de Chinese super wordt nog even een trechter gehaald voor het overgieten van de wijn in een normale fles, want om uit een 5 liter verpakking te gaan zitten lurken is wel heel overdreven.
Voor de rest van de dag lekker een beetje lezen en uiteraard de Blog bijwerken.

De eerste Paasdag beginnen wij met een heerlijk ontbijt maar wel zonder eieren,
wat mij op veel commentaar van mijn echtgenote komt te staan.
“Maar we hebben toch paasbrood” was mijn antwoord, maar daar praatte ik de fout niet mee goed.
Toen gingen we op weg naar de megamarkt van Montesinos.  Zo links en rechts heb ik in mijn leven wel een paar markten bezocht maar deze hoorde zeker in de top tien.
Onvoorstelbaar wat een soorten waren er worden aangeprezen.
Opvallend vind ik ook wel een kraam waar allerlei dekjes en mandjes en slofjes voor de hond te koop zijn. Zelfs een winteruitrusting voor het beestje ontbreekt niet.

Prachtige stalletjes met alles wat maar gegrild kan worden en complete beddenzaken misstaan niet op deze megamarkt.
Bij de wijnboer wordt nog een heerlijke Portwijn, de zogenaamde Dulce,(zoete dessertwijn)  ingeslagen en bij de bakker zijn huisgebakken lekkernijen.
De hoogste tijd om maar weer eens iets cultureels te gaan ondernemen.
De plaats waar de processie was heeft veel indruk op ons gemaakt en wordt nogmaals uitgekozen om zich aan een nader onderzoek te onderwerpen.
Voor we gaan rijden kopen we eerst maar eens een kaart van de omgeving, anders rijd je echt als een kip zonder kop in de rondte.
Daarna op weg naar Orihuela. We komen nu uit een andere richting en verzeilen midden in de stad en dat is geen feest.
Na tien keer informeren krijg ik toch wel een beetje de ziekte in. De halve stad is opgebroken en de andere helft is eenrichtingsverkeer.Na een uur in de stad rondrijden worden we beloond met uitzicht op het monumentale gedeelte van de stad en dat vergoed heel veel.Heerlijk slenterend door en langs de prachtige monumentale gebouwen genieten we met volle teugen.

Bij de bakker kopen we nog een heerlijk pasteitje met vis, ei en tomaat (heeft Renée toch haar felbegeerde Paasei) die wordt genuttigd op een van de vele bankjes in het een park. En dat brengt ons weer aan het einde van deze topdag .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten