Met de Multisleur naar Spanje

Met de Multisleur naar Spanje
Klik op de foto en bekijk ook onze website!!

dinsdag 26 april 2011

MurciaHet is niet zover vandaag om te rijden. Met 63 km zijn we in Murcia.
Bij het binnenkomen van de stad valt er meteen iets op. Erg veel mensen op straat.
Het ziet er uit of er een of andere manifestatie of iets dergelijks gaande is.
Eerst maar eens een parkeerplekje zoeken voor de auto .
We vinden een parkeergarage tegen het oude centrum van Murcia.
Gewapend met de rondwandeling in de hand,( gisteren gekregen van Pieter)
lopen wij de oude stad binnen.
Al maar meer mensen in vooral witte pakken en rode sjerpen zien wij in drommen richting de kathedraal gaan. Van baby tot grijsaard, iedereen is prachtig verkleed.
We vragen aan een voorbijganger wat er precies aan de hand is. Hij legt uit dat het een feest is van vooral het eren van de voorvaderen die in de wijde omgeving woonden en die vroeger met hun waren naar het centrum van Murcia kwamen om deze te slijten.
Dit feest wordt ieder jaar op de dinsdag na Pasen gevierd en is het belangrijkste feest van het jaar. Het wordt Bando de la penas Huertanas genoemd.
Groepen in de meest prachtige kledij trekken in een grote stoet aan ons voorbij.
Iedereen is vrolijk en paradeert met hun prachtige kostuums. Als je een foto wilt maken wordt er echt voor je geposeerd.
De studenten zie je met karren vol (van de buurtsuper) geladen met vooral eet- en drinkspullen door het centrum van Murcia slepen. We zien oude boerenkarren en mensen te paard of op fietsen luid toeterend door het centrum gaan.

Het is ook vooral een eet- en drinkfeest. Door de hele stad zijn er kramen en plaatsen ingericht waar de bevolking zich kan laven.
Alles gebeurd in een zeer gemoedelijke en ontspannen sfeer.
Zelf worden wij ook nog in de festiviteiten betrokken.
Er word een zak met wijn boven mijn hoofd gehouden en ik moet zoveel mogelijk wijn naar binnen gieten zonder te slikken. De mannen tellen hoeveel seconden je dat volhoudt! Ze hebben veel plezier als ze merken dat wij er toch niet zo bedreven in zijn.
 Ook wij hebben een picknickmand bij ons in de auto en als we die halen zoeken we een plekje in de schaduw op straat. Net als iedereen eten we onze zelf meegebrachte etenswaren op en gaan daarna weer verder de stad in. 
Toen we gisteren van Pieter de stadswandeling van Murcia kregen hadden we niet kunnen denken dat we vandaag zo’n bijzondere dag meemaakten.


1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit, die wijn!
    Blijven oefenen, dan kun je het volgend jaar net zo goed als de Murcianen!

    gr Renée

    BeantwoordenVerwijderen