Met de Multisleur naar Spanje

Met de Multisleur naar Spanje
Klik op de foto en bekijk ook onze website!!

maandag 25 april 2011

Op bezoek bij Pieter & Rolf !!


Vandaag is zo’n dag dat we denken:”wat gaan wij eens ondernemen?”. Als we naar de lucht kijken voorspelt het weer weinig goeds. Er wordt aardig wat neerslag verwacht, maar voor ons is dat geen reden om te gaan zitten kniezen.
Drie jaar geleden waren wij in Portugal in het noorden bij de stad Porto in de buurt op een camping daar maakten wij kennis met Pieter en Rolf .
Zij reisden met een camper in het rond om te zoeken naar een locatie om eens wat nieuws te ondernemen. In Nederland waren zij  wel een beetje uitgekeken.
Pieter had een bloemenzaak en Rolf doet iets in de mode en dan met name kleding.
Zij besloten om een camper te kopen en in zuid Europa eens te gaan neuzen of zij wat geschiktst konden vinden.
Na de eerste kennismaking op de camping klikte het eigenlijk meteen tussen ons en toevallig komen we elkaar ’s avonds in het  restaurant bij de camping weer tegen. Volgens kenners was het een restaurant met een voortreffelijk keuken en goede kaart. We besluiten samen met nog een stel uit Nederland gezellig aan een tafel plaats te nemen. Wat wij niet wisten was dat die dag het restaurant 5 jaar bestond
en dat naar aanleiding van dit heugelijke feit veel plaatsgenoten waren uitgenodigd die iets met de Portugese fadomuziek hadden.
Nadat de menukaart was rond gegaan en wij onze bestelling hadden gedaan en uiteraard ook de wijn hadden besteld begon de avond met fadomuziek.  Een schitterend optreden van de diverse zangers en zangeressen was ons deel.
Naar mate de avond vorderde en de wijn fles steeds frequenter van hand tot hand ging,steeg ook de gezelligheid. De obers liepen zich uit de naad om alles op tijd op tafel te krijgen .Dat had Pieter ook gezien en sociaal als hij is ging hij naar de keuken en trok een schort aan om een handje te helpen. Dat tot grote hilariteit van de Portugese gasten.
Om klokslag 24.00 uur wordt er taart met champagne geserveerd waarbij ook Pieter een deel van het uitserveren voor zijn rekening neemt. Met heel veel flair en een half woord Portugees wordt alles uitgeserveerd.
Maar ook dat was nog niet genoeg voor Pieter. Hij wilde ook nog helpen met de afwas. Dit alles was zeer humoristisch en iedereen genoot van dit Hollandse schouwspel.
Na deze geweldige avond namen we de andere dag afscheid van twee mannen die in een hele korte tijd twee vrienden zijn geworden. We besluiten email contact te houden om de belevenissen van elkaar te blijven volgen.
Na 2008 zijn er heen en weer mails verstuurt en uiteindelijk hoorden wij van Pieter en Rolf  dat ze  waren neergestreken in de buurt van Dénia, waarop Renée en ik tegen elkaar zeiden:” Zo gauw we een keer in de buurt zijn gaan wij hen bezoeken”.
Ze hebben nu een B&B opgezet in een prachtig stukje van Spanje.
http://www.bedandbreakfast-denia-javea-spanje.com/
Jesus  Probe om precies te zijn, dat is een plaatsje in de buurt van Jávea.
En dat is voor ons niet meer dan 128 km. Door het slechte weer komen we op het idee om te kijken of ze het nog net zo leuk hebben als 3 jaar geleden. Onaangekondigd zijn wij ze gaan opzoeken met de kans dat Pieter en Rolf er niet waren.Maar de reis is niet voor niets.
Rond 12 uur hebben wij het adres gevonden. Ik bel aan  en ja hoor, Pieter maakt de deur open en zegt:” Thomas en Renée wat doen jullie hier, kom binnen!”
De koffie wordt onmiddellijk gezet  en verhalen van 3 jaar uitgewisseld.
Dan volgt een rondgang door de B&B met de prachtige tuin! Schitterend aangelegd.
Om twee uur besluiten wij om met zijn vieren te gaan lunchen in een van de vele restaurantjes hier in de buurt.
Met nog vele verhalen tijdens het eten nemen we na een paar uur afscheid van een paar hele fijne mensen en hopen we dat het niet bij deze hernieuwde kennismaking blijft .