Met de Multisleur naar Spanje

Met de Multisleur naar Spanje
Klik op de foto en bekijk ook onze website!!

donderdag 21 april 2011

De tocht door La Mancha!!
‘s Morgens zijn we vroeg wakker. Een geweldig onweer hangt boven ons hoofd.

We besluiten zo goed en zo kwaad als mogelijk de boel in te pakken. Dat is op zich al een hele toer. Steeds moeten we schuilen voor de heftige regen die onophoudelijk naar beneden komt. Maar na een uurtje is het toch weer gefikst.
We rijden richting het zuid oosten en langzamerhand wordt het steeds droger en dat is wel lekker. Na ongeveer 200 km. is het koffietijd .
Midden in Castilla  la Mancha drinken we koffie met nog een heerlijke koek die Renée heeft mee genomen uit Nederland.
De daktent gaat open dan kan hij vast een klein beetje drogen.
Na de koffie zie ik een bord langs de weg met de aanduiding “queso mancheco”.
We rijden een dorp binnen om de plaatselijke super op te zoeken na alle straatje te zijn ingereden vinden we een piepklein supermarktje waar de boodschappen worden gedaan. Na nog een uur rijden houden we de volgende stop voor een broodje .
De hoeveelheid Spanjaarden naar de kust wordt ook steeds meer, aangezien de bevolking met Pasen massaal naar de camping gaat om heerlijk met de kinderen te genieten van zon en zee.
Je moet dan ook wel zorgen dat je een plekje hebt gevonden.
Doordat ik thuis al een uitdraai had gemaakt van de SVR site kunnen we bellen naar een adres in de buurt van Torrevieja om te vragen of er nog een plaatsje vrij is.”Ja hoor, je bent van harte welkom” is het antwoord.
De GPS coördinaten worden uitgewisseld en wij op pad.
Het zou in een buurt van een klein stadje moeten zijn met de naam La Marina.
De GPS brengt ons echter naar een of ander buitengebied in de middle of no ware.
We worden ook nog op het verkeerde been gezet doordat ergens bij een huis twee campers staan.
Renée vraagt vriendelijk aan een van de eigenaren van de camper of dit het kampeerterrein is van Ron en Carin. Nog nooit van gehoord zegt de Duitse meneer.
Goede raad is duur. We pakken nogmaals de telefoon en zoeken contact met de familie. Het blijkt dat we toch een behoorlijk eindje mis zitten door een fout in de coördinaten.
Maar na een half uurtje rond rijden hebben we het toch uiteindelijk gevonden.
We worden allervriendelijkst ontvangen en krijgen een mooi plekje in de binnentuin van La Escuera. Er is gelijk een klik met de eigenaar van deze minicamping en we voelen ons dan ook heerlijk thuis.
Nadat we alles hebben geïnstalleerd worden wij op de koffie uitgenodigd door Geert en Janny; mensen uit Emmen die hier zijn neergestreken met hun vouwwagen .
De avond valt over La Marina en we gaan op tijd onder de wol.

Om twee uur in de nacht breekt er een hels onweer los dat we ons nog wel een tijdje zullen heugen. Met bakken valt het uit de lucht en aan donder en bliksem geen gebrek.Het visioen dat we met Multisleur en al wegdrijven neemt steeds meer vorm aan in mijn hoofd.
Ruim vijf kwartier duurt het gedonder en daarna wordt het gelukkig weer droog.De andere ochtend zien we een stralend blauwe lucht en daar komen wij tenslotte voor.
Na een heerlijk ontbijt en de spullen weer netjes droog en schoon gaan we de omgeving maar eens verkennen en komen we er al gauw achter dat er wat inkopen doen vandaag niet veel keus is. Op Goede Vrijdag zijn de meeste supers dicht.
We rijden richting het strand van La Marina dan vinden we beslist wel wat zeg ik tegen Renée.
Bij het stand aangekomen breken we de nek over de campers van Hollanders, Engelse en Duitsers die massaal van de campings vertrokken zijn. De prijzen gaan deze dagen dan ook met sprongen omhoog om plaatst te maken voor de Spanjaarden.
Terug gekomen op onze stek vragen Geert en Janny of we het leuk vinden om mee te gaan naar een dorp een km. of 30 verderop om naar een processie te gaan kijken. Dit is  een van de belangrijkste  evenementen van Pasen voor de Spanjaarden.
Het moet iets heel speciaals zijn .
Om 18.00 uur is het vertrek is de afspraak. Keurig op tijd staat Geert klaar met de auto om ons naar het dorp Orihuela te brengen. Bij het verlaten van de camping,onder een gezellig gesprek, wordt dan ook prompt de verkeerde weg gekozen. Na een km of 15 zegt Janny dan ook: “ Geert ik denk dat we niet op koers zijn voor het dorp met een O of zo iets en het beroerde is, de wegenkaarten liggen nog op de camping”.
Na een km. of 20 wordt er gestopt bij een benzinestation om eens te informeren of er een dorp met de naam Ori….. of iets dergelijks in de buurt is.
De kaart wordt in het tankstation opengevouwen en de plaats uiteraard gevonden.
Nog 59 km te gaan en precies de ander kant uit ! Maar ….. we komen exact op tijd voor de Processie.We staan precies aan het beginpunt en hebben een prima zicht op alles.Een werkelijk groots en zeer kleurrijk evenement  met massa’s snoep uitdelende processie deelnemers. Een stoet van ruim 4000 mensen trekt aan ons voorbij,waarbij de beeltenis van onder andere Maria wordt gedragen door 40 dragers.4 uur duurt het geweldig indrukwekend geheel!
Om 24.00 zijn we op de camping terug .
Na een gezellig uurtje napraten komt aan deze topdag een eind en gaan we slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten